ANASAYFA DIŞ PAZARLAR ÖDÜLLER BASIN BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ İLETİŞİM SİTE HARİTASI TR EN
BİLİM İLAÇ ÜRÜN PORTFÖYÜ AR-GE KURUMSAL SORUMLULUK ÜRETİM TESİSLERİ KARİYER
BİLİM'DEN HABERLER
ARŞİV
BASIN BİLGİ KİTİ
2008 / Bilim'den Haberler
Onursal Başkanımız Sayın Adil Karaağaç'a Yaşam Boyu Onur Ödülü! / 01.06.2008
İlaç sektörünün vizyonu ile ilgili olarak Pharmaceutical Business Review dergisinin 30 Mayıs 2008 tarihinde düzenlediği toplantıda, ulusal İlaç sektörüne yaptığı katkılar sebebiyle kurucumuz Sayın Adil Karaağaç'a Yaşam Boyu Onur Ödülü verilmiştir.

Sayın Adil Karaağaç hakkında:

Türkiye'de İlaç sektörünün gelişiminin her aşamasında var olmuş ve olmaya devam eden Sayın Adil Karaağaç, 23.01.1924 yılında Ankara'da dünyaya geldi; ilköğretim ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. Tıpkı cumhuriyet gibi ilkler, mücadeleler ve başarılarla dolu yaşam öyküsü, 1947 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezuniyeti ile başladı.

Ülkede sağlık alanında gelişime ihtiyaç duyulması Sayın Adil Karaağaç'ın bu mesleği seçmesinde etkili oldu. Attığı her adımda Türk ekonomisine katma değer yaratma ilkesinden hareketle 1950 yılında Konya'da Halk Eczanesi’ni açarak aktif eczacılık hayatına başladı.

1953 yılında Konya ecza deposunu açtı ve kendisine ait 6 ürün ruhsatı alarak sanayiciliğe geçiş yaptı.

1965 yılında fason imalat yaptırarak çalışmaya başladığı Bilim İlaç Anonim Şirketi’ne ortak üye oldu. Ortaklıkla başlayan ilişkilerin hemen akabinde genel müdürlük ve daha sonra da yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

1974 yılında Bilfar Holding'i kurdu. Ayni yıl Hüsnü Arsan İlaçları A.Ş.'ni ve Leda Kişisel Bakim Ve Kozmetik Şirketi’ni satın alarak bu iki şirketi Bilfar Holding bünyesine kattı.

Türk Eczacılar Birliği kurucu üyesi olarak Konya Eczacı Oda Başkanlığı’nı 17 yıl yürüttü. İlaç İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Konya'da Konya Çimento Fabrikası kurucu ortaklığı ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Konya'da Adil Karaağaç Anadolu Teknik Lisesi’ni yaptırarak, 1999–2000 eğitim-öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etti.

Evli ve üç çocuk babası olan Sayın Adil Karaağaç, halen aktif olarak; BİLFAR Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve Onursal Başkanlığı; KOPAŞ Kozmetik Paz. Ve San. A.Ş. Yönetim Kurulu ve Murahhas Üyeliği ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’ni sürdürmektedir.

Gebze Yeni İlaç Üretim Tesisi / 30.04.2008
Artan üretim ihtiyaçlarımızı karşılamak ve yüksek ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmek amacıyla Ayazağa-İstanbul'da yaklaşık 33 yıldır faaliyet gösteren üretim tesisimizi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arazimize taşıdık.

Gebze yeni ilaç üretim tesisi, en yüksek uluslararası standartlarda örnek bir tesis kurmak amacıyla, sağlık sektörü için atılan önemli bir adım.

60.000m2 arazi üzerinde toplam 51.500m2 kapalı alana sahip olan tesisimiz, Şubat 2005 tarihinde projelendirilmeye başlandı ve tesis yatırım bedeli olarak 84 Milyon Euro'ya mal oldu. Yeni ilaç üretim tesisi projesi, sektörde uluslararası üne ve tecrübeye sahip, Alman G+P Gün Sav Projektentwicklung gmbh mühendislik firması tarafından hayata geçirilmiştir. Yıllık üretim kapasitesi 250 milyon kutu (2 vardiyada) olan ilaç üretim tesisi, Amerika FDA standartlarına uygun şekilde dizayn ve inşa edilmiştir.

İnşaatına Eylül 2005 tarihinde başlanan tesisimiz Mart 2008'de yapılan sağlık bakanlığı üretim yeri izni denetiminden başarı ile geçerek, Nisan 2008'den itibaren üretim faaliyetlerine başladı.

Bilim İlaç Moldova Pazarında! / 06.04.2008
Terbonil Moldova'da Ruhsat Aldı...
Moldova'da yeni ruhsat alan Terbonile ürünümüzün lansman toplantısı 02.04.2008 tarihinde Moldova Üniversitesi Kişinev Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Morkov, Prof.Dr. Müşet ve Doç.Dr. Nedelçuk'un ve 210 doktorun katılımlarıyla gerçekleşti.
Bilim İlaç Arnavutluk Pazarındaki Faaliyetlerine Başladı / 01.04.2008
Yurt dışı yapılanmasını sürdüren Bilim İlaç, Arnavutluk'ta ticari faaliyetlerine başlamak üzere gerekli yapılanmaları tamamladı.
25 Nisan 2008 tarihinde Sheraton otelinde gerçekleşecek olan Bilim İlaç tanıtım panelinde Enfexia ve Zimaks ürünleri Tiran Tıp Fakültesi’nden öğretim üyeleri tarafından doktor ve eczacılara tanıtılacaktır.
2007 İnsana Saygı Ödülü Bilim İlaç'ın! / 01.03.2008

Kariyer Net'e üye 17.500 firma arasında yapılan değerlendirme ile aday başvuru cevaplamada en başarılı şirketlere, Kariyer Net tarafından verilen "İnsan Saygı Ödülü", ilaç sektörü kategorisinde bu yıl Bilim İlaç'ın...
KURUMSAL SORUMLULUK RAPORU
Kurumsal Sorumluluk Raporu
Sorumluluğumuzu Paylaşıyoruz. Türkiye’ye rapor veriyoruz.
YARATICI FİKİR PLATFORMU
Yaratıcı Fikir Platformu
Fikirlerinizi önemsiyoruz.
Bizlerle yaratıcı fikirlerinizi paylaşmak için...
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ
Toplum Gönüllüleri
Çözümün Bir Parçası Olmak İçin!
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri
AVRUPA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ
Alzheimer Çağrı Merkezi
2011 Avrupa Kalite Büyük Ödülü Bilim İlaç’ın
KariyerKariyer Site HaritasıSite Haritası Bize UlaşınBize Ulaşın
İletişim Formuİletişim Formu Bilim'den HaberlerBilim'den Haberler BasınBasın
AnketlerAnketler Büyük GörBüyük Gör RSSRSS
Bilim İlaç hakkındaki yeniliklerden
haberdar olmak için kayıt olun!
Bizi Takip Edin! Facebook Twitter Linkedin